17. kolovoza 2021.

Je li kava samo napitak?

5 šalica s kavom na drvenoj podlozi
Je li kava samo napitak?

Je li kava samo napitak?

Tema za ovaj blog danas nametnula se sama. Prva ideja je bila predstaviti razne ritual vezane uz kavu i to diljem svijeta. Istražujući razne običaje i kako ih pojedine kulture doživljavaju nametnulo se razmišljanje je li kava samo napitak?

 

 

Muškarac i žena u ugodnom razgovoru sa šalicom kave u ruci
Kava i njen socijalni učinak

 

Kava i njen socijalni učinak

Kava je napitak u kojem uživa većina ljudi i to u cijelom svijetu. Svatko ima svoju najdražu varijantu, bila ona obična, kratka ili duga, s mlijekom, sa šećerom ili bez potpuno je nevažno, ono što je važno je da nam donosi trenutke sreće u naš život. Obogaćuje naš socijalni život. Možemo je doslovno povezati sa svakim segmentom života. Kava se pije na poslovnim sastancima, u pauzi od posla, s prijateljima, s voljenom osobom. Ima li išta ljepše od jutra provedenog uz osmijeh drage nam osobe i sa šalicom kave u ruci?

Sam njen miris budi onaj dobar osjećaj  u našem tijelu.

Koliko puta vam je poziv na kavu bio idealan početak nekog dobrog poslovnog odnosa, nekog dugogodišnjeg prijateljstva ili idealan način da osobu koja vam se sviđa malo bolje upoznate i provedete vrijeme s njom ili s njim?

 

Žena smeđe kose u bijeloj odjeći sa šalicom kave u ruci
Trenutak samo za nas

Trenutak samo za nas

Lijepo i korisno je svaki dan provesti neko vrijeme u miru i samo sa svojim mislima. Ako niste praktičar meditacije, pa i ako jeste, napitak kave i tu u vlastitom društvu dat će to toliko potrebno nam vrijeme u kojem sabiremo svoje misli, iskreni smo sami prema sebi i donosimo odluke o svojim dijelima.

Volite li biti u društvu sami sa sobom, ne znamo, ali probajte svaki dan odvojiti vrijeme za sebe, uz svoj omiljeni napitak, kavu, onu pripremljenu točno po vašem ukusu i uživajte u svom društvu. Možda vam u početku bude čudno, ali s vremenom ćete shvatiti kako vam te minute provedene u svom vlastitim društvu donose mir. Uživajte i svom napitku, dišite punim plućima i prepustite se trenutku.

 

Šalica kave s mlijekom i kolač od čokolade
Što omiljeni napitak govori o nama?

 

Što omiljeni nam napitak govori o nama?

Kakve su vam navike ispijanja kave? Gdje je naviše volite konzumirati, doma ili u omiljenom vam kafiću, sami ili u društvu. Uživate li što duže možete ili je popijete dok kažeš „keks“?  Je li vam bitna kvaliteta kave ili vam je važno samo da je kave i ne marite o njenoj kvaliteti.

Puno toga možemo spoznati o sebi ako promatramo kako se odnosimo prema „nevažnim“ stvarima u našem životu.

 

Nadam se da smo i vas potaknuli na razmišljanje o napitku zvanom kava koji je puno više od samog napitka, o vašim ritualima i na koji način je naviše volite.

Ma koji da je vaš ritual, ma kako god pripremljena bila, dok uživate u njoj i donosi vam osmijeh na lice nastavite uživati u svojoj kavi i svim onim malim stvarima koje život čine lijepim.

Vama stavljamo u zadatak što više uživanja u kavi, puno osmijeha i dobrih osjećaja, a mi u Lovinu ćemo se pobrinuti da naručena kava, aparat za kavu ili šalice dođu u što kraćem roku na vašu adresu.

Naša misija, vizija i cilj su kad se sve zbroji i oduzme, zadovoljni klijenti.

Vaš Lovin

Facebook & Instagram

 

 

 

Otvori chat
1
Pozdrav! Kako Vam možemo pomoći?