29. prosinca 2022. Svaka dobra kava ima svoj vlastiti stil

Svaka dobra kava ima svoj vlastiti stil

Poznato je kako su Talijani pravi majstori elegancije, a posebno vladaju gastro užicima. Hrana, slastice, kava…Pripremu espresso napitaka podigli su na visoku razinu, a kako se i sami smatramo znalcima u području kave predstavljamo vam vrhunske okuse kave našeg partnera – Torrefazione Goriziana, craft pržionice i proizvođača kave iz Gorice na sjeveru Italije. Njihove mješavine kave već godinama uživaju brojne hvalospjeve, postižu svjetske uspjehe, a nagrade za kvalitetu samo se gomilaju.

Iako u pogonu od davne 1967. godine, nešto kasnije – 1994. godine –  u tvornici Torrefazione Goriziana slovenska obitelj Rogelja odlučila je udružiti snage s talijanskom obitelji Crobe s fokusom i primarnim ciljem – stvoriti talijanski proizvod par excellence: espresso. S dvije generacije pržioničara i  više od 50 godina iskustva, u Torrefazione Goriziana, fokusirano i dosljedno, radi se apsolutno sve kako bi se kupcima osigurala najukusnija mješavina kave.

Tri brenda kave tvrtke Torrefazione Goriziana

Torrefazione Goriziana nudi fleksibilan proizvod prilagođen potrebama individualnih trgovaca i distributera s brendovima Goriziana Caffè, S.Giusto Caffè i Go Caffè te sa širokim izborom mješavina i formata uključujući kave u zrnu, mljevene kave i različite vrste kompatibilnih kapsula (Lavazza®Espresso Point, Nespresso®, Nescafè®, Dolcegusto®). Svi brendovi pržionice Torrefazione mogu se pronaći u našem webshopu ili u veleprodajnoj poslovnici u Zagrebu.

Linija nazvana po samoj tvrtki, Goriziana Caffè, uključuje različite mješavine prikladne za sve situacije i u svim formatima. Selezione Platino, Selezione Oro, Selezione Piu i Selezione Rossa odaju veliku ljubav utkanu u proizvodnju svakog pojedinog proizvoda.

Nakon akvizicije lokalne pržionice kave San Giusto, u Torrefazione Goriziana odlučili su zadržati tradiciju i napraviti posebnu liniju za S.Giusto Caffè. Tako je elegantni Dolce bar, sačinjen od visokokvalitetnih zrna arabice, savršena mješavina za pravi talijanski espresso; zbog svoje elegancije, profinjenosti i izuzetne slatkoće, odličan je za ispijanje u svakom trenutku. Bogati Cremoso ekskluzivne arome sačinjen je od mješavine pažljivo odabrane kvalitete zrnca arabice i visokokvalitetnih zrna kave robusta. Rezultat je ravnoteža osjetljivosti okusa koja kombinira bogato i postojano tijelo s punom i ekskluzivnom aromom. Snažan i odlučan Intenso upotpunjuje kompleksnost ovog brenda. Već nakon prvog gutljaja popijene kave, svaki od navedenih okusa garantirano budi sva osjetila.

Linija Go Caffè rođena je iz težnje za izvrsnošću. Kava Black Selection iz iste linije jedna je od nagrađivanih mješavina namijenjena onima koji žele okusiti najbolju kavu. Najviše kvalitete, stvorena s najboljim arabica kavama, za šalicu iznimnih okusa. Savršen izbor za prvoklasne kafiće i restorane koji, dopuštajući ovoj kavi da izrazi sav svoj potencijal, ujedno imaju i privilegiju kupcima ponuditi ekskluzivnu šalicu koja ostavlja nezaboravne dojmove.

U Go Caffè liniji rođena je i kava iz BIO uzgoja te linija BIO FAIRTRADE. Tijekom godina Torrefazione Goriziana certificirala je proizvodni proces za organsku proizvodnju i fairtrade kavu. Rezultat tog posebnog truda i investicije su linije Go Caffè BIO, slatka i nježna aroma, sastavljena od visokog postotka kave arabica koja dolazi s najboljih prirodnih plantaža Južne i Srednje Amerike te linija Go Caffè BIO FAIRTRADE, visokokvalitetna mješavina organske arabica kave s posebnim notama karamele i čokolade. Kava koja proizvođaču jamči poštenu cijenu i štiti teritorij.

Uspjeh ovih proizvoda za Torrefazione Gorizianu ne znači samo kušanje BIO proizvoda od strane kupca, već i njegova svijest o tome što pije i kako svojim odabirom štiti cijeli proizvodni lanac, od rada na plantaži do same šalice.

Kada se zaželite ovih čarobnih okusa pravog talijanskog espressa u organskoj verziji ili želite kontinuirano istraživati note i arome koje ove mješavine nude, zaputit ćete se u Lovin web izlog gdje vas čekaju neka nova iskustva ispijanja espresso kave.

 

 

 

 

 

 

Tagged on:
Otvori chat
1
Pozdrav! Kako Vam možemo pomoći?